PA-5N / PA-5L / PA-5LB
Komponenter till Poweramp 5, effektförstärkare av referenskvalitet.


Komponentsats PA-5N. Passar den förstärkarlåda vi har ritningar och beskrivning av på vår sajt.
OBS! Överlastskydden i förstärkarmodulerna är avpassade för 8 Ohms högtalare, lägre impedans än 6,5 Ohm rekommenderas inte, det kan leda till överhettning  / skador. Vi kan dock mot beställning och förskottsbetalning ta fram en sats för 4 Ohms högtalare, men den ger då lägre effekt vid 8 Ohms högtalare.

Följande komponenter ingår:
Två PA-5018 förstärkarmoduler med kylfläns
Ringkärnetransformator av hög kvalitet med låga förluster och låga störfält, färdigklämda flatstifthylsor.
Färdigt nätdelskort (kretskort, fyra självåterställande säkringar, sex elektrolytkondensatorer för högre rippeltålighet, fyra kraftiga dioder, en 4-polig och en 10-polig skruvplint för enkel, lödfri anslutning).
Kabelsats med alla interna kablar som behövs, färdigklämda flatstifthylsor, helt klara för anslutning.
Volymreglage med 3-poliga skruvplintar för lödfri anslutning av ledningar.
Nätströmbrytare av hög kvalitet.
Jordad nätkontakt med inbyggd säkringshållare och säkring.
RCA ingångskontakter med färdiglödda ledningar.
Högtalaruttag fjädrande, med färdiglödda ledningar.
Jordad nätsladd.
Rattar, fötter och skruvsats.

Satsen innehåller alltså all el och elektronik som behövs för förstärkaren, ingen lödning behöver göras, hela sammankopplingen görs på en timma med en skruvmejsel som enda verktyg. Enklare kan det inte bli.
Ändå är resultatet ett ljud som man normalt bara förväntar sig från effektförstärkare av "bästa märke" i prisklasser långt över det normala människor har råd med.
OBS! Överlastskydden i förstärkarmodulerna är avpassade för 8 Ohms högtalare, lägre impedans än 6,5 Ohm rekommenderas inte med originaltransformatorn.

Pris: 3650 kr.
Fraktklass B.

PA-5L = Samma kit som här ovan, men inklusive en färdig lådsats med alla delar laserskurna och borrade så att du inte behöver några verktyg alls utom två skruvmejslar och en tång för monteringen av hela förstärkaren, både det mekaniska och elektriska. Du behöver alltså inte köpa in något annat material, och varken såga, borra eller fila själv.
C:a en timma efter det att du börjat är du klar, kan ansluta din nya förstärkare och njuta av musik som aldrig förr.
Förutom att lådan ingår skiljer sig den här satsen från PA-5C genom att den har kraftiga poluttag av förgylld metall för upp till 4 mm kabel i stället för de vanliga poluttagen.
Pris 4390 kr.
Fraktklass C

PA-5LB = samma som PA-5L men med front och lock i mattsvart PMMA.
(PMMA är drygt 7 ggr dyrare än björk. Dessutom är det väldigt få som begärt det varför det inte är lagervara utan måste beställas separat vilket ger en extra transportkostnad. Därav prisskillnaden.)
Pris 4740 kr.
Fraktklass C