Fraktkostnader, mottagare i Sverige.
För mottagare utanför Sverige, se vår engelskspråkiga exportsida.

Vi anlitar två fraktföretag, PostNord och DB Schenker.
Vi tar ut 20 kr expeditionsavgift på varje order för pakethanteringen när vi skickar med PostNord, vi måste lämna försändelserna hos vårt företagscenter, vi får åka drygt en mil med egen bil genom Göteborgs centrum vilket på eftermiddagen efter jobbet tar lång tid. PostNords fraktkostnad är momsfri.
Vid brevleverans (dock ej OLP-1) är minsta fraktkostnad 72 kr.
När vi levererar med DB Schenker är både fraktkostnaden och expeditionsavgiften lägre, vi har kortare avstånd / tid till DB Schenker. Moms ingår.
Prislistan gäller från och med 1 januari 2024 och tills vidare.

Fraktklass, se respektive artikel Postförskott.
  Endast PostNord

Förskott, Postpaket
Lev.med
PostNord

Förskottsbetalning.
Lev. med Schenker
A1 (under 1 kg / 10 liter) 303,00 168,00 126,00
A och B (Max 3 kg) 317,00 182,00 131,00
C (max 5 kg) 346,00 211,00 139,00
D1 (max 10 kg / 29 liter) 400,00 265,00 179,00
D2 (max 10 kg / 36 liter ) 379,00 265,00 187,00
D3 (max 10 kg / över 36 liter) 379,00 265,00 193,00
E (max 15 kg) 420,00 310,00
F (max 20 kg) 465,00 358,00

Båda fraktföretagen har också volymtaxering, vilket gör att stora paket kostar mer än mindre paket med samma vikt.
För artiklar där vi inte angett fraktklass i beskrivningen återkommer vi med fraktkostnad via epost.
Du bestämmer själv hur det ska skickas när du gör din beställning.

PostNord är som du ser i tabellen dyrast. Leveranstiden är i regel 1 – 2 dagar vid normal belastning. Vid större helger kan det dock dröja någon eller några dagar längre.
Vi kan skicka mot postförskott (betalning i kassa när paketet hämtas) via PostNord (extra avgift 135 kr).
Undantag: Vid förskottsbetalning och paketvikt under 1 kg använder vi SkickaDirekt för lägsta fraktkostnad, 2023 är det 80 kr.

DB Schenker är billigare, och i regel kommer paketet fram lika fort. Även här dock en viss fördröjning när det är många paket som ska levereras samtidigt.
Endast förskottsbetalning, vi kan inte skicka mot postförskott via DB Schenker.

När du beställer, berätta hur du vill ha det skickat, se även om ångerrätt längre ner på sidan.
Vid postförskott betalar man i kassan när paketet hämtas ut.
Vid förskottsbetalning gör du betalningen efter att du fått vår orderbekräftelse (via e-post).

Minimibeställning 400:- inkl moms.
Vid beställning för mindre än 400:- inkl moms, exkl frakt tillkommer 50 kr expeditionsavgift för att åtminstone delvis täcka fraktkostnader från våra leverantörer till oss och den "ställtid" som varje beställning oavsett värde innebär.


Två möjligheter finns när det gäller förskottsbetalning:

1)
Swish. Allra bäst. Det har hög säkerhet* och går på några sekunder.
Har vi artiklarna i lager kan vi skicka samma dag om betalningen kommer före kl 15.
Vårt Swish-nummer är samma som vårt telefonnummer: 070 776 00 45. Mottagarnamn är Stefan Berge, innehavare av Valutronic. Genom att koppla Swish till ett privat Swish-konto slipper vi avgifter som annars skulle höja våra priser till dig som kund.

2)
Betalning via din Internetbank. Betalningen görs till vårt bankgirokonto: Valutronic, 5000-3482
När vi ser betalningen på kontot skickas paketet, senast följande vardag. Kvitto medföljer givetvis i paketet.

Ångerrätt. Vid postorder gäller 14 dagars ångerrätt. Om en kund inte är nöjd kan varan returneras inom 14 dagar efter mottagandet. Kunden står för transportkostnaden av returen, och varan måste vara i samma skick som när den mottogs och väl packad så att den inte skadas under transporten. Vi återbetalar varans värde och den fraktkostnad som normalt gäller för aktuell vara (DB Schenker för varor över 1 kg, PN SkickaDirekt för varor under 1 kg). Om kunden valt ett dyrare fraktalternativ (exempelvis Postpaket + postförskott) står kunden för mellanskillnaden, vi återbetalar varans värde + den fraktkostnad som är normal vid förskottsbetalning. (DB Shenkers fraktkostnad över 1 kg, SkickaDirekts fraktkostnad under 1 kg.)

Felsökning. Det har hänt att en kund bett oss kontrollera exempelvis en förstärkarmodul.
Vi reparerar fabrikationsfel utan kostnad om felet uppstått inom ett år. Det är dock ytterst sällan det är ett fabrikationsfel, däremot har åska kunnat skada elektroniken (som all annan elektronik). Och då gäller inte garantin. Ännu vanligare är att det är fel på något annat i ljudkedjan, våra produkter är noggrant testade och rejält dimensionerade för att inte gå sönder under överskådlig tid.
Om en artikel lämnas till oss för kontroll, och det inte visar sig vara något fel på den tar vi ut en felsökningsavgift, beroende på den tid som gått åt. Vår timpenning är för närvarande 500 kr exkl moms (625 kr inkl moms).
Att hämta ett paket hos vårt ombud tar en kvart, lika mycket att lämna in för retur till kunden, så startkostnaden är 250 kr. Till detta kommer själva kontrollen. En förstärkarmodul kontrolleras på tio minuter, ett filter på fem minuter, ett högtalarelement också fem minuter, en färdig högtalare kan ta upp till en halvtimma beroende på hur den monterats ihop av kunden. Om du är osäker på om det verkligen är våra artiklar som har ett fel, kolla därför en extra gång. Det känns inte roligt för oss att ta betalt för ett arbete som egentligen inte behövde göras, men vi kan inte arbeta gratis om vi ska kunna leva på vår verksamhet.

Fraktkostnad tillkommer. Förskottsbetalning gäller alltid vid kontroll / reparation och vi skickar tillbaka med DB Schenker, se vår fraktprislista.